onsdag 16 april 2008

2007 Raimat Abadia Blanc de Blancs

En trött onsdag kväll men ändå så fanns det inspiration till en improviserad paella av det som fanns att tillgå. Till paellan det uppskrivna och fyndstämplade spanska Raimat Abadia Blanc de Blancs gjort på 60% chardonnay och 40% albariño. Färgen på vinet, nästan obefintligt ljust gult och klart. En lätt fruktig doft med äpple och citrus. Svag söt ananas frukt och en svag jäst ton som senare försvinner. Smaken mest frisk med citrus men lite sötare frukt som ananas och gula äpplen. En syrlig och sur grape eftersmak. Omdömet om vinet var inte helt positivt här men till den lite heta och smakrika paellan förändrades vinet till det bättre. Doften stärktes upp och doftade päron MER och lime. Smaken blev fruktigare och lite blommig och mera söt lime citrus eftersmak i stället den för sura grapefrukten. Paellan blev underbart god, vinet överträffade förväntningarna och det första intrycket. Ett bra och billigt sätt att förgylla vardagen.

2007 Raimat Abadia Blanc de Blancs (69kr)

Inga kommentarer: