lördag 5 juli 2008

Champagneprovning

En hektisk vecka med mycket att göra med urstädning av gamla lägenheten och för den delen tyvärr nya också. Träningsvärken satt hårt i benen efter tre trappor utan hiss. Tungt, tungt men man vänjer sig och blir lite vardagsmotionerad på köpet. Nu är bredbandet och det trådlösa nätverket igång och dags att skriva ikapp lite.
Lördag innan flytten hade Icamannen 1 kallat till provning. En glad överraskning när vinerna hälldes upp var att det var mousserande viner och förhoppningsvis champagner.

Glas 1
Ljusast i färgen med mycket små bubblor. Svag doft, lite sötaktig med mogna äpplen. Smaken söt med äpple, svagt tropiska toner och lime citrus. Påminde mycket om Lanson som jag drack ett tag sen men hade inte brödigheten. Jag hade den här som bästa och äkta champagne till en början men med tiden petades den ner av glas 3.

Jacquart Brut Mosaïque (209kr)


Glas 2
Svag doft, apelsin och en märklig petroleumaktig ton. Smaken mogen med söta päron och grape. Lite unken smak och inte äkta champagne. Cava eller Sekt var en gissning men det var ett sydafrikanskt mousserande. Alla hade den här på sista plats.

Graham Beck Blanc de Blancs Brut 2003 (149kr)

Glas3
Mitt första intryck var att det var mycket simpelt och jag skrev ner Chapel Hill!. Doften äpplig och citrusaktig, mycket kolsyra med stora bubblor och frisk smak. Efter ett tag så kom mer och mer dofter och smaker fram. Mera mogen och komplex doft och när marianne kexen kom i både doft och den långa smaken så hade jag min vinnare.


Jacquart Brut Mosaïque Blanc de Blancs 1999 (359kr)


Sommarmat eller kött i skivor var temat på maten. Till förrätt carpaccio. Huvudrätt, pastasallad och en mängd olika salami och skinkor. Efterrätten fruktsallad med meloner och jordgubbar. Till maten fick vi också prova Rekorderligs sommar cider med rabarber och jordgubb eller Miller. Millern kändes lite malplacerad tillsammans och efter all champagne men cidern var ganska god till efterrätten. Mycket söt och sliskig och inget man dricker allt för många av om man inte absolut älskar söta ciderdrycker.

Rekorderlig Sommarcider (14.90kr)

Miller Genuine Draft (13.90kr)

Inga kommentarer: